Akupunktur

Akupunkturbehandlingen kan lindre en lang række lidelser og symptomer med et positivt resultat. Akupunkturbehandlingen er stort set smertefri og varer ca. 45 minutter. Selve behandlingen foregår ved at der stikkes tynde nåle ind i bestemte akupunktur punkter på kroppen. Der anvendes altid sterile éngangsnåle.

Det er muligt at genoprette ubalancer i medianernes energiforløb ved at stimulere akupunkturpunkter. Når man stimulerer akupunkturpunkter påvirkes livsenergien QI. Reaktionerne på behandlingen kan være alt fra afslappelse, kortvarig kløe eller svie omkring nålene, summen, tunghed i kroppen, kulde og varme fornemmelser m.m. Efter behandlingen oplever nogle patienter en behagelig træthed andre forøget energi.

Første behandling varer 90 min. (inkl. samtale)
Efterfølgende behandlinger kan vareriere fra 30-60 min.

Hvordan foregår sådan en akupunkturbehandling? Skal jeg have 2 eller mange nåle og gør det ondt?

Selve behandlingen foregår ved, at akupunktøren fører tynde, sterile nåle gennem huden og placerer dem i de valgte akupunkturpunkter. Akupunktøren sætter langsomt og nænsomt nålen i punktet og roterer den, hvis det er nødvendigt, indtil akupunktøren kan mærke, at nålen sidder rigtigt. Denne fornemmelse af nålens rigtige placering kaldes for ’De Qi’, som betyder ankomst af Qi, dvs. at energien igen flyder i kroppen, som den skal.

Som regel vil klienten også få en fornemmelse af en slags strømning fra nålen ud i vævet, når nålen sidder rigtigt. Derudover kan klienten opleve varme eller kulde, når nålen sættes i.

Klienten ligger med nålene i kroppen i typisk 45-60 minutter. Antallet af nåle varierer meget fra behandling til behandling.

Akupunkturen bygger på en holistisk menneskeopfattelse, hvilket vil sige, at det er det hele menneske, som behandles, ikke blot symptomet. Derfor er det vigtig at få så mange informationer af patienten, som muligt, dette for at stille den mest optimale diagnose.

Ved en personlig samtale med akupunktøren stilles patienten derfor først en lang række spørgsmål vedrørende sin helbredsmæssige tilstand, kost, kosttilskud, motion, arbejde m.m.

Akupunktur stammer oprindeligt fra Kina og bygger på en 5000 år gammel tradition. Akupunkturen er en del af den Traditionelle Kinesiske Medicin (TCM) og bygger på en holistisk menneskeopfattelse, dvs. hele mennesket behandles og ikke kun symptomet.

Akupunktur er en behandlingsform, der er videnskabeligt undersøgt. Forskere har bevist, at akupunktur indvirker på nervesystemet, hormonsystemet og blodkredsløbet.

Akupunktur behandlere

Pia E. Nielsen - Siden 1992 har jeg været selvstændig behandler med egen klinik

Pia E. Nielsen

Akupunktør
NADA behandler
AcuNova behandler
Muskelterapeut
Zoneterapeut
NHT Vejleder
Sygehjælper

Johnni Latkovic Kjær Tilknyttet Akupunktur & Massage siden 2018

A title

Image Box text

Johnni Latkovic Kjær

Osteopat
Akupunktør
Manuelterapeut
Columnaterapeut

Har du en sundhedsforsikring, er behandling med akupunktur som oftest fuldt dækket.

Online Booking